/ As most of you have already noticed both because of my lack of presence on my platforms, but also the occasional “I feel terrible” snaps I have posted on my Insta story the last couple of days, I have been knocked down with a flu of this week. You probably know that I have quit my current position as design assistant, but I’m in the office part-time through August. I almost only just reached the office on Tuesday, but just before lunch I had to return back home and hide under the covers because I was feeling so bad. Throughout the morning I had pain in my throat and my body was aching and it was getting worse and worse as the day progressed. I rarely get a fever when I’m sick but when it comes, I’m not in doubt, haha ​​.. And when I got home and checked my temperature, I did also in fact have a high fever.

I also had to swing by my doctor because I have had a coli bacterium in my stomach which I unfortunately acquired on our vacation in the United States, so we just had to make sure it had nothing to do with that. Fortunately, everything looked normal, so I could just go home and enjoy my virus-based flu. But as I also told my husband the other day, our home is really a great place to get over a flu. You know, if you HAVE to have one.

Som de fleste af jer nok allerede har bemærket både på grund af min manglende tilstedeværelse på mine platforme, men også de enkelte “av, hvor er jeg syg” snaps jeg har lagt op på min Insta-story de sidste par dage, så har jeg været nede og vende med en omgang influenza denne uge. I ved nok, at jeg har opsagt min nuværende stilling som designassistent, men jeg er på kontoret på deltid til og med august p.t. Jeg nåede næsten kun på arbejde i tirsdags, men var lige inden frokost nødt til, at vende snuden direkte hjem under dynen igen. Hele formiddagen havde jeg haft ondt i halsen og i kroppen og det blev bare værre og værre som dagen skred frem. Jeg får virkelig ikke særlig tit feber når jeg er syg, men når den kommer så er jeg slet ikke i tvivl, haha.. hvor bliver man bare ynkelig! Og da jeg kom hjem og fik tjekket min temperatur havde jeg også fået høj feber.

Jeg måtte også lige et smut ind forbi min læge og have tjekket infektions tal endnu engang, fordi jeg har haft en coli-bakterie i maven, som jeg desværre har erhvervet mig på vores ferie i USA. Heldigvis så alt normalt ud, så jeg kunne fint tage hjem og hygge mig med min virus-influenza. Men som jeg også sagde til min mand den anden dag, så er vores hjem virkelig et skønt sted, at komme sig over sådan en omgang influenza. Når det nu absolut skal være altså.

/ I have no miracle cure for how to recover fast from a flu. I think it’s important that you just allow yourself to be sick. Often, I dont really have the energy for anything else anyway – at least I didn’t this time. I have had so much pain in my throat and body that I couldn’t really do anything than just lay here. You guys know we have our beautiful dog Oskar, and I have taken him for a walk at noon every day just to get out and get some air. It’s not much food I’ve been able to eat, but my husband has made fresh vegetable juice with ginger for us every morning, and I’ve also just made sure to drink lots of water. Sweating out the fever is really hard on the body!

As the fever was almost gone, I changed our bed sheets and hung our covers out in the fresh air all day and then I also washed some clothes. It was nice to get up and just move around again. It seems sometimes it can be hard to judge if you are feeling ill because you are in fact still ill or because you have been inactive for so long! But, of course, the thermometer does not lie and it was really hard to shake off the last bit of fever. I also took time to do some of the little things I’ve been postponing for a while – tidy up af few drawers he and there. I especially cleaned out some of our bathroom drawers – not that they were too bad to start out with. But I’ve been wanting to swap many of our old products with more eco-friendly ones for a long time, and not least just settle with even fewer products than we already have. But more about that later! Now, at least I (almost) feel like myself again, and I can’t wait to return to my normal everyday routines again. Have a nice weekend <3

Jeg har ingen mirakelkur til, hvordan man hurtigt bliver rask. Jeg tror det er vigtigt, at man bare giver sig selv lov til, at være syg. Ofte orker man heller ikke rigtig andet – sådan havde jeg det ihvertfald denne omgang. Jeg har haft så ondt i halsen og kroppen, at det ligesom gav sig selv, at blive liggende under dynen. Nu har vi jo vores skønne hund Oskar, og ham har jeg gået en lille tur med hver formiddag, bare for at komme ud og få noget luft. Det er ikke meget mad jeg har kunnet indtage, men min mand har lavet frisk grøntsagsjuice med ingefær til os hver morgen, og så har jeg bare sørget for at drikke en hel masse vand.

Da feberen næsten var væk skiftede jeg sengetøj, og hang vores dyner ud i den friske luft hele dagen og så fik jeg også vasket tøj. Det var rart at komme op og være bare lidt igang igen. Synes nogle gange det kan være svært at vurdere om man har det skidt fordi man stadig er syg, eller fordi man har været inaktiv så længe! Men termometeret lyver selvfølgelig ikke, og jeg havde virkelig svært ved at ryste den sidste feber af mig. Da jeg var ved at være på dupperne så gav jeg mig tid til, at kaste mig over nogle af de små ting jeg længe har udskudt lidt – få ryddet lidt ekstra op her og der. Jeg fik ryddet lidt ekstra ud på badeværelset, hvor jeg længe har været igang med, at overveje meget mere miljøvenlige produkter og i det hele taget færre produkter ikke mindst. Men mere om det senere! Nu er jeg ihvertfald så godt som på dupperne igen, og jeg glæder mig til, at komme ordentlig igang igen. Hav en skøn weekend <3

3 Comments on Recovering from a flu.

 1. Maria
  7. juli 2017 at 14:42 (3 måneder ago)

  Hi Signe! Hope you feel better soon!You defo have an amazing home to recover! I love it how you said “my husband” so casually hehe. I got married a few months ago and i still find it odd to call him hubby 😛
  Btw, loved the video where you show us your home, could you do a post regarding your favourite places to shop for home stuff? Im looking at those striped place mats and they look incredible! I have a fingerjoint table, and looooved the way the wood looks on its own, but maybe if had some great place mats i woudnt bother putting them away every day. XX

  Svar
 2. Debora Bonini do Amaral
  11. juli 2017 at 2:11 (3 måneder ago)

  Hi Signe, looking forward for more videos on youtube!
  Kisses from Brazil.

  Svar
 3. Tracey Shull
  17. juli 2017 at 8:10 (2 måneder ago)

  I so agree that it is best to just allow ourselves to be sick; to try to keep on with a regular routine is just exhausting and probably delays recovery. Rest is what the body needs when it is stressed from illness, and it helps us psychologically, too, I think; resting feels like we’re giving to ourselves, which is what we need when we are weak. Thank you for confirming this truth through your experience! I’m so glad you are feeling better (but sorry about the e. coli!)

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *