Hang your clothes to dry.

Aug 24, 2017 | Capsule wardrobe guides | 2 comments

/ Today I would like to share a practical trick with you, which I use everytime I wash my clothes. I have most of my clothes hanging on hangers in my closet, except for knitwear (don’t ever hang that) and basic tanks. It makes it easy for me to see what I have in my closet; no products stored at the bottom of a pile for weeks and most notably, I think the clothes are less wrinkly and generally in a nicer condition when I pull it out in the morning.

I dag vil jeg gerne dele et praktisk trick med jer, som jeg gør brug af hver gang jeg vasker tøj. Jeg har det meste af mit tøj til at hænge på bøjler i mit skab, lige med undtagelse af strik (som ikke kan tåle at hænge) og basistoppe. Det gør det nemt og overskueligt for mig, at se hvad jeg har i mit skab; ingen bunker med produkter der ligger gemt nederst i bunken i ugevis, og ikke mindst synes jeg tøjet er mindre krøllet og generelt i pænere stand når jeg hiver det frem om morgenen.

/ Because all my clothes are kept on hangers in my closet, I actually also put it on hangers when I have to dry it after washing. This smoothes out the clothes in their natural shape, and once it’s dry – well, it’s just so easy to hang it straight into the closet! No folding or anything. It’s not all clothes that can be hung up this way, but shirts, t-shirts and jersey sweaters can easily. I always flat-dry my knitwear as illustrated below. They become quite heavy when they are wet and are stretched too much if they are hung up. By hanging the clothes in this way it is not only easier to put it back into my closet, but you also avoid quite a lot of ironing. Of course, I like to iron my shirts, but if you make sure you shake the wet clothes well and smooth it out before hanging it up, you can avoid a lot of it. Win!

Fordi alt mit tøj hænger på bøjler i mit skab, så hænger jeg det faktisk også på bøjler når jeg skal tørre det efter vask. Det gør at tøjet bliver glattet ud i sin naturlige facon, og når det så er tørt – ja, så er det jo simpelthen bare så nemt at hænge det direkte ind i skabet! Ikke noget med, at skulle stå og folde det. Det er ikke alt tøj der kan hænges op på denne måde, men skjorter, t-shirts og jersey sweatere kan sagtens. Striktrøjer lægger jeg altid flat som illustreret nedenfor. De bliver ret tunge når de er våde, og bliver strukket for meget vertikalt hvis de bliver hængt op. Ved at hænge tøjet på denne måde er det ikke kun nemmere at lægge det på plads, men man undgå også en del strygning. Selvfølgelig giver jeg gerne mine skjorter en tur med strygejernet, men hvis man sørger for lige at ryste det våde tøj godt og glatte det lidt ud inden man hænger det op, så kan man som sagt undgå en del strygning. Win!

Adlinks

2 Comments

 1. Lullumut

  Sådan gør jeg også med mit tøj – bare fordi det er nemmere at hænge på plads igen 🙂 Min mand gør det ikke, så jeg har sagt, at jeg nok skal vaske og hænge tøjet op. Så bliver det på min måde 🙂

  Reply
  • signeh24

   Haha, herhjemme er det ogå primært mig der står for vasketøjet. Heldigvis har jeg fået min mand ombord på det også 😉

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like