12 classic autumn staples to invest in

Sep 9, 2020 | 7 comments

The lovely autumn season is upon us and I couldn’t be happier! Even though my pregnant body is starting to feel a little heavy and tired now that I’m only a month away from my due date – and most days I (admittedly) can’t really be bothered to make too much of an effort when it comes to dressing, I am very happy to be reuinted with some of my autumn/winter favourites again. I thought it would be the perfect time to share with you some of the things (or at least similar) that I tend to pull out every single autumn. Items which I think are perfect for this time of your both because they are cozy and comfy, but also chic.

Det skønne efterår er for alvor over os, og jeg nyder det i fulde drag! Selvom min gravide krop begynder at blive lidt træt og tung nu, hvor jeg kun er en måneds tid fra min termin – og jeg de fleste dage (indrømmet) ikke længere orker, at gøre det helt store ud af mig selv og min påklædning, så er jeg så glad for endelig, at være genforenet med nogle af mine efterårs og vinterfavoritter igen. Jeg tænkte derfor jeg ville samle en håndfuld af nogle af de ting (eller lignende i hvertfald), som jeg gerne finder frem hvert efterår. Ting som jeg personligt synes afspejler denne smukke sæson super fint, og som bare emmer af hygge. På den klædelige måde.


*Wool coat

A classic wool coat is something I think many of us love this tie of year. It’s timeless, beautiful and easy to style. Especially the black, navy or beige/brown kind are among my faves.

En klassisk uldfrakke er noget, som jeg tror mange af os tyer til på denne tid af året. Den er klassisk, smuk og nem at style. Især den sorte, navy eller beige/brune slags er blandt mine favoritter.

Brown jumper

I’ve got two brown-ish jumpers in my wardrobe, both are older purchases. And every autumn I’m excited to get reunited with them. It might be somewhat of a cliché, but the brown colour is just so beautiful (all through the year really) especially during the autumn season. I love dressing with nature in mind when the seasons shift like that.

Jeg har to brunlige striktrøjer i min garderobe, begge af ældre dato. Og jeg glæder mig hvert år til, at hive dem frem igen. Det er måske sådan lidt kliché, men den brune farve er bare så smuk (hele året rundt egentlig) især her om efteråret. Jeg elsker, at iklæde mig naturens farver på den måde og virkelig bare give mig hen til sæsonerne som de skifter.

*Beige blazer

Speaking of brown, my brown blazer is also out to play for yet another season. Yep, I’m going all in on those brown shades this time of year haha! This beige alternativ is also really nice though, and you will easily be able to style it with other autumn colours too. It might even be a bit more ”easy” to style and a bit more versatile because the light, beige colour is also perfect for the spring/summer season.

Apropros brun, så er mine brune blazer også kommet frem fra opbevaringen igen. Jep, jeg går all in på de brune nuancer på denne tid af året haha! Dette beige alternativ er dog også super fint synes jeg, og den vil du nemt kunne sætte sammen med andre efterårsfarver også. Og så er den måske en anelse mere “nem” at style, for den lyse, beige farve gør sig også fint til forår/sommer sæsonen synes jeg.

*Tailored trousers

If there’s something I’m excited about, it’s being able to wear my favourite tailored trousers again, when I’m no longer pregnant! I have a pair in wool with wide legs and a pair in a slightly more light material with straight legs. Both are kept in storage right now, and I cross my fingers that I’ll be able to fit them after my pregnancy. No matter what, there’s just something about a classic pair of tailored trousers like these, that scream autumn to me. They are lovely with both sneakers and boots.

Hvis der er noget jeg glæder mig til, at kunne hoppe i igen når jeg ikke længere er gravid; så er det mine klassiske herre bukser! Jeg har både et par i uld med brede ben, og et par i en lidt lettere kvalitet med lige ben. Begge er lige nu opbevaret, og jeg krydser fingre for de passer igen når jeg engang er kommet mig over fødslen. Uanset hvad, så er der noget over sådan et par klassiske herrebukser, der bare emmer af efterår. De er super fine både sammen med sneakers og støvler.

*Knee boots

Something I’ve loved for years is knee boots. They do have somewhat of a come-back in the fashion scene every once in a while, and they are a great alternative to the classic ankle boots. I used to have a pair myself until a couple years ago, but I had to give that pair up because they didn’t feel comofortable on my foot. Recently I found a replacement secondhand on Vestiaire though, and they are so beautiful. They are made in the softest leather and the sole is also super soft and comfortable.

Noget jeg har været vild med i mange år er et par knælange støvler. De gør sit come-back af og til, og er en lækker pendant til ankelstøvler synes jeg. Jeg havde endda et par selv for et par år siden, som jeg dog solgte fordi de bare ikke passede til min fod og derfor var ret ubehagelige. I år har jeg dog fundet et lækkert par brugte på Vestiaire, og de er så smukke. De er lavet i blødt skind og så er selve sålen også super blød, behagelig og let at gå rundt i.

*Brown boots

Speaking of boots I have of course also brought my brown boots out from storage again this season. Again, the colour is amazing and it’s a great way to get in the mood for autumn. I also love styling my outfits so that my footwear and handbags match in colour, so if I wear these boots I love wearing a brown bag too. It brings in such a lovely coherence.

Og nu vi snakker om støvler, så har jeg naturligvis også fundet mine brune støvletter frem igen denne sæson. Igen, farven er i sig selv et hit og det er en god måde at komme i stemning til efteråret på. Elsker iøvrigt at matche mine outfits sådan, at når jeg har brune støvler på så sætter jeg også en brun taske til. Det giver en fin, rød tråd.*Wool scarf

I live in my wool scarves during winter! I’ve got two large woolscarves that are very similar to the one above, and which I’ve had for years. They are so snuggly and soft and they still look like new. So investing is key here.

Jeg bor i mine tørklæder om vinteren! Jeg har to store uldtørklæder som minder rigtig meget om ovenstående, som jeg har haft i flere år, de er super bløde og ser stadig ud som nye. Så det kan altså godt betale sig, at investere lidt der.

Rollneck jumper

A rollneck is also a must for me this time of year. It’s lovely on it’s own, it gives extra warmth to your neck and it’s great to wear with both wool coats and blazers too. If it’s a slightly more slim fit version you can even use it underneath other items like blouses and dresses, to elongate the life of these and carry them with you way into the autumn and winter season.

En rullekrave er også et must for mig på denne årstid. Den er fin både for sig selv, under uldfrakken eller sammen med en blazer. Hvis det er en tyndere og mere stram slags, kan den endda bæres under kjoler, bluser og lignende. Det er en god måde, at opdatere nogle af dine lettere items fra sommersæsonen, og tage dem med dig ind i efteråret.

*Wool fedora

There’s something about a wool fedora that reminds me of autumn too. Kind of like the straw hat, which is perfect for the summer season and days on the beach. So of course I’m going to incorporate my wool fedora into my looks a little more often through the autumn season, to bring in some more personality and added contrast.

Der er også bare ét eller andet over sådan en uld hat, der emmer af efterår, ikke? Lidt ligesom stråhatten, der er indbegrebet af sol og sommer. Så den kommer jeg selvfølgelig til, at gribe ud efter lidt oftere nu her, for at give mine outfits lidt ekstra kant og personlighed.

Grey jumper

Last but certainly not least I just wanted to mention my grey jumper (which I’ve mentioned a billion times). I’ve said it before but it has to be one of my absolute most worn pieces ever! Not only do I wear it through autumn and winter, I also love wearing it on cooler days during spring and summer. The grey colour is timeless and it just goes with everything I have in my wardrobe. Litterally everything.

Sidst men ikke mindst vil jeg lige slå (endnu) et slag for min bløde, grå striktrøje. Jeg har nævnt det mange gange før, men det er nok ét af de mest brugte items jeg har i min garderobe overhovedet! Jeg bruger den ikke kun nu her til efteråret og vinteren, men også på de køligere, mere ustadige dage om foråret og sommeren. Den grå farve bliver man jo bare aldrig træt af, og så passer den til alt jeg har i min garderobe. Seriøst, alt.

7 Comments

 1. Karen

  Hi There … How do I download your autumn 2020 capsule wardrobe?

  Reply
 2. Pernille Molloy

  Hi Signe
  I really admire your work and we have a similar style. I hope it’s ok that I ask what size your navygrey jumper is. I save up money for one 🙂

  Reply
  • signeh24

   Thank you so much Pernille! My jumper is a size M and I have the “Regular” 🙂 Love Signe xx

   Reply
   • Pernille Molloy

    Tusinde tak ❤️

    Reply
 3. Maja Hansen

  Hej Signe. Tak for super godt og lærerigt indhold! Jeg ville høre dine tanker omkring størrelse på din grå Everlane Blazer. Jeg har haft den i kikkerten længe, og nu er jeg klar til at investere, men jeg er i tvivl om størrelsen. Hvilken størrelse er din, og hvordan er den ifht. din sædvanlige størrelse? Mvh. Maja

  Reply
  • signeh24

   Hej Maja. Jeg bruger en størrelse 2 og er normalt en 36/S i overdele. 🙂 Skal dog lige gøre dig opmærksom på at retur kan være lidt bøvlet da Everlane desværre ikke har et lager man kan sende retur til i Europa. Men håber det kan hjælpe dig lidt. Kh Signe

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

It’s finally warming up now in Denmark as we’re approaching April, and so I thought it was about time I did my seasonal capsule wardrobe switchover. Like I mentioned in my autumn capsule video last year, I truly feel like I’ve reached a point where I have a much...

How to find your style through the power of WORDS

How to find your style through the power of WORDS

(Post compiled using inspiration from Allison Bornstein & Alyssa Beltempo)(Scroll down for Danish) Have you ever thought about what style adjectives your personal style might be connected to? For example, relaxed, functional, smart or creative? Words are powerful,...

Makeup for soft colour types: my current faves

Makeup for soft colour types: my current faves

So, I had to re-write this post as my website recently moved and unfortunately the original post disappeared in the process! Anyway, one of the areas in which I’ve been trained when I became certified colour consultant was help my client find their best makeup...

A year with no shopping: here’s how it went

A year with no shopping: here’s how it went

Back in 2021 I decided to try a so-called fashion focused low buy challenge under the hashtag #2020wehaveplenty. The challenge itself actually went okay, but by the end of the year I remember being quite shocked of how many pieces ended up finding their way...

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Fashion and psychology are connected on so many levels; not only when looking at the complexity of different societies all around the globe, but also the way we all as individuals feel when we’re dressed in clothes that are a true reflection of who we are - or who we...