This is probably the one type of lunch you’ll see me eating most of the days at the moment, but it’s also a lovely meal for an easy and light type of dinner. It’s great because it’s one of those dishes that allows you to use whatever veggies you might have left in the fridge. I usually put in “a bit of everything”.
…
Dette er nok dĆ©n frokost jeg spiser allemest for tiden, men det er ogsĆ„ en lƦkker ret hvis man gerne vil have noget let og lƦkkert til aftensmad. Den er isƦr god fordi det er Ć©n af de der retter, hvor man rigtig kan fĆ„ tĆømt ud i kĆøleskabet og fĆ„ spist de sidste grĆøntsager man mĆ„tte have liggende, fra den forgangne uge. Eller bare hvad man nu lige har. Jeg plejer at blande “lidt af det hele” i.
In this salad:
1 dl quinoa
Rocket salad
Cherry tomatoes
Cucumber
Cheese slices cut into small cubes (sometimes you need a bit of extra something)
Apple cubes
A bit of chili mayo
Spiced with salt and a bit of pepper mix
It’s mainly the quinoa that makes the big difference here, and also what makes me feel full for the rest of the afternoon. It’s fresh and delicious without being a heavy meal. I especially like mixing in a fresh pear, an apple or some mango cubes with the whole thing. Mostly I’ll choose the pear cubes because that’s one of the fruits we almost always have in our fridge. It’s great as a healthy snack during the day or evening. Quinoa is amazing for several reasons – it’s perfect for those of us who don’t really eat a lot of meat, because it contains a high level of both proteins and iron. It’s also great for stabilising the sugar in your blood, which in the end will help you control your sweet tooth. There’s no doubt that I love quinoa, and I almost always have it in stock. Both so I can eat it for lunch but also as an easy dinner if I’m home alone, and I don’t want to bother cooking all that much just for me.Ā
…
I denne salat er der:
1 dl quinoa
Rucola salat
Cherry tomater
Agurk
Skiveost skƄret i tern (nogle gange mƄ det gerne vƦre lidt ekstra godt)
Ćbletern
En lille smule chili mayo
Krydret med lidt salt og peberblanding
Det er quinoaen der gĆør den store forskel her, og ogsĆ„ lige netop det der gĆør, at jeg holder mig mƦt hele eftermiddagen. Det er friskt og lƦkkert uden at blive tungt. Synes isƦr det er lƦkkert, hvis man lige blander lidt friske pƦrer, et Ʀble eller en mango i. For det meste bliver det til pƦrestykker for mit vedkommende, for det er Ć©n af de frugter vi nƦsten altid har i kĆøleskabet. Bare til at stille den lille sult, eller hvis man bliver lidt lƦkkersulten om aftenen. Quinoa er sundt af flere Ć„rsager – det er isƦr godt til os der ikke rigtig spiser kĆød, fordi der er et hĆøjt indhold af bĆ„de jern og proteiner i. Desuden stabiliserer det blodsukkeret, som i sidste ende kan vƦre med til at styre din trang til noget sĆødt. Der er ingen tvivl om, at jeg elsker quinoa, og jeg sĆørger nƦsten altid for at have det pĆ„ lager. BĆ„de sĆ„ jeg kan spise det til frokost, men ogsĆ„ til en aften hvor man mĆ„ske er selv hjemme og ikke order at kokkerere en helt masse bare til sig selv.
Sometimes I’ll eat leftovers from the night before for lunch, maybe a slice of rye bread with some fish or simply some cooked potatoes, tomato and cucumber. I love lunch and I always stick with my lunch break around noon, like I’ve always done. Even after working solely on my own now. It’s usually about that time my brain needs a break anyway. Sometimes I’ll even go for a quick walk with Oskar too, just to get some air. I find these healthy routines super important for my well-being (both mentally and physically) and overall productivity and quality of my work. I think most people could agree on that.
…
Somme tider bliver frokosten ogsÄ til lidt rester fra aftenen før, eller mÄske et stykke rugbrød enten med fisk eller mÄske tomat, kartoffel og agurk. Jeg elsker frokost, og holder altid en pause der ved 12-tiden om formiddagen, som jeg altid har gjort. Selv efter at jeg er begyndt at arbejde hjemme. Det passer meget godt med, at min hjerne har brug for lidt adspredelse der alligevel. Somme tider gÄr jeg ogsÄ en kort lille tur med Oskar, bare for at fÄ lidt luft. De sunde rutiner er sÄ vigtige, bÄde for mit mentale (og fysiske) velvære og ogsÄ min overordnede produktivitet og kvalitet af mit arbejde. SÄdan tror jeg de fleste mennesker har det.
Hej Signe,
Tusind tak for en fantastisk blog. Vil du ikke lave endnu mere omkring mad, og hvad du spiser. MÄske en meget detaljeret med morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmÄltider. Jeg ved, at du har berørt emnet, men jeg vil elske endnu mere.
Holder virkelig meget af at se dine vlogs. Specielt om din mƄde at leve, spise, tƦnke pƄ, og hvordan du passer pƄ dig selv med kost, motion, ro og balance.
HĆ„ber virkelig, at jeg en dag kan blive bare (lidt) ligesom dig š
Og for resten, en anden ting. Du lavede en video om, hvad du gjorde for at elske efterĆ„ret – kunne man ikke ogsĆ„ lave det om forĆ„r, sommer og vinter š
Tak for alt den gode inspiration – er virkelig imponeret over dig.
KƦre Sabine! tusind tak for en skĆøn kommentar, den gjorde mig virkelig glad! Vil gerne se om jeg kan lave et mere dybdegĆ„ende indlƦg med mine madvaner š Og god ide med sƦsonerne! Det kunne jeg sagtens se mig selv lave en video om snarest š Tak for gode inputs og fordi du lƦser med! kh Signe <3
Looks delicious! I will try it. What is rocket salad though?
I think the real term is “Arugula” or Wild rocket. You’ve never had it before? It’s really good š x
I made this tonight and when I added the chili mayo (which was awesome) the quinoa turned sort of mushy. Has this happened to you?
Lovely you went and tried this! Hmm I mean of course the quinoa will soak up the mayo and become a little “thick” but min never gets mushy. Did you boil the quinoa until no water was left? š Thinking they might have been too watery maybe! x
I’m not sure, but I will be trying it again for sure. And also, why have I never made chili mayo before??? Delicious and so easy!