Four days in London: packing list & outfits.

Jan 31, 2018 | 0 comments

*This post contains adlinks throughout

Packing can be somewhat of a stressful factor for some people. Both the actual packing but also the unpacking can be something that is being postponed especially after coming home (just ask my husband, haha). Well, there’s not anything more unsexy and uninspiring as a overly stuffed and cluttered suitcase! Therefore I thought I wanted to share a couple tips on how to pack light and clutter-free but at the same time make sure you pack enough. I’m gonna show you which outfits I have planned on wearing during our trip to London this weekend. I think posts and videos like these are super inspiring and fun to watch myself, so maybe I’ll make this part of a little series I’ll make every time I have to pack for a upcoming trip.

Dét der med at pakke, kan være en lidt stressende proces for nogle mennesker. Både selve pakningen kan frembringe sved på panden blot ved tanken, men også selve udpakningen kan være noget nogle udskyder lidt efter hjemkomsten (især min mand, ahem). Der er da heller ikke noget mere usexet og uinspirerende end en overfyldt og rodet kuffert! Derfor tænkte jeg, at jeg i dag ikke blot vil dele et par tips til, hvordan du sørger for at pakke let (men nok) og samtidig vise jer hvilke outfits jeg selv har planlagt, for min kommende tur til London her i weekenden. Jeg synes selv sådanne indlæg og videoer og indlæg er vildt hyggelige og inspirerende og læse, så måske bliver det en fast lille serie af indlæg og videoer jeg laver, forud for en rejse.

 

The weather forecast for London

The first thing I always do before I start to choose which outfits I want to pack, is to check the weather forecasts. I’ll make sure to check it as close to the departure as possible, so that I make sure my outfits match the actual weather once we get there. Right now the weather in London is quite alright (around 10 degrees and mild), but since there’s always the risk of that changing into rain and colder temperatures, I’ve mase sure to pack some things that fit both scenarios. 

Planned outfits

Warmth. With the weather in mind I’ve chosen some of my current favourites from my winter capsule, that I know fit well all with each other, that can be dressed up and down and can be warmer/cooler by adding or removing some layers. The thermal underwear top is a must for me this time of year, and the blazer is a super stylish extra layer to wear under my wool coat. I’ve decided o bring along two different scarves, since these are easy ways of spicing up my daytime looks, that will kind of look the same from the outside otherwise. Other than making sure I’ll stay warm they are an extra twist to my looks as well.

Comfort. I’ve of course taken comfort in consideration as an extremely important factor for these looks, because we’ll be walking around all day. So I’m super excited about my newest addition to my wardrobe, which is my Dr. Martens Laura boots, that I’ve bought secondhand on Trendsales for a really reasonable price too. They fit my feet SO well, and they have that iconic rubber sole that is both sturdy but also super soft and comfy as a pair of sneakers. These just keep my feet much more dry and warm than actual sneakers ever will, so they are perfect. I feel like I’ve put together some looks that are both comfy to travel in but also to be sightseeing in. Soft knitwear, comfy trousers and shoes are a must for me on a trip like this. I don’t need anything that is itchy, crawls up into a certain place or annoys me in any other way. I need everything to just work, so I can be present during the trip (all while I feel stylish at the same time ya know). That’s also why I like to travel with my shopper because it can carry all of my important belongings I need at the airport, and then I like to switch to my crossbody bag when we reach the destination. Then I don’t need to worry about carrying my bag, because it will just hang loose on my body. Then i can always put larger things like my water bottle and camera in my husbands trusty backpack, haha! Do invest in a bigger crossbody like this one if you don’t have that opportunity though 😉

Style. Even though comfort is an important factor to me, style is just as important (I am after all a fashionista deep down, you know), and I’m really satisfied with the daytime outfits I’ve come up with for this trip. The same goes for the evening looks I’ve put together. I’ve chosen to bring my trusty old Acne Alma boots as my fancy footwear, because they are both elegant and sleek but also comfy and warm, and I don’t want to be freezing. My nighttime looks are very basic but can all be dressed up with all my favourite golden jewelry, my Marc Jacobs bag (which I’ll spice up by changing the leather strap with my detachable golden strap during the evening), and then maybe a subtle smokey eye or a red lip. I don’t need much more than that!

 

Vejrudsigten i London

Det første jeg gør inden jeg går igang med at pakke og planlægge hvad for noget tøj jeg gerne vil have med mig på turen er, at tjekke vejrudsigten. Jeg tjekker den selvfølgelig helst så tæt på afrejsen som muligt, sådan at jeg er sikker på at min påklædning kommer til at matche vejret. Lige nu melder vejrudsigten faktisk ganske pænt og mildt vejr i London (omkring de 10 grader), men da der altid er risiko for regn og svingende temperaturer, så har jeg sørget for at vælge nogle ting, som kan lidt af det hele.

Planlagte outfits

Varme. Med vejret i baghovedet har jeg valgt nogle af mine favoritter fra min nuværende vinter capsule, som jeg ved passer godt til hinanden, kan dresses op og ned og som kan gøres varmere ved hjælp af lag-på-lag. Fx er skiundertrøjen et must for mig her om vinteren, og blazeren fungerer som et stilfuldt ekstra lag under min uldfrakke. Jeg har valgt at tage to tørklæder med, da mine looks jo primært vil være støvler/jeans/uldfrakke, og et tørklæde er derfor en fed måde at peppe det lidt op på fra dag til dag, samtidig med de holder mig varm.

Komfort. Jeg har selvfølgelig lagt rigtig meget vægt på komfort, eftersom man jo går rundt dagen lang når man er på storby ferie og derfor er jeg lykkelig for min nyeste tilføjelse til min garderobe: mine Dr. Martens Laura støvler. Jeg fandt dem brugt til en rigtig fin pris på Trendsales, og de sidder SÅ godt på mine fødder! De har den ikoniske gummi-sål, som både er kraftig men samtidig super blød. Hele vinteren har jeg virkelig manglet et par komfortable støvler, der kunne gøre det ud for sneakers, som både holder mine fødder varme og tørre. Desuden har jeg valgt nogle looks der er gode både at rejse i, og at gå rundt i dagen lang. Så blød strik, behagelige bukser og gode sko er helt klart nogle af kodeordene for mig her. Jeg gider ikke noget der kradser, kravler op et vist sted eller irriterer mig på andre måder. Det skal bare fungere, så jeg kan nyde min ferie (samtidig med jeg føler mig stilfuld, du ved). Det er også derfor, jeg gerne rejser med min shopper fordi den kan jeg have alle mine værdigenstande i, men ofte skifter jeg til min crossbody taske når vi når frem til destinationen. Så kan jeg nemlig gå rundt med hænderne frie når vi skal rundt og udforske byen, hvilket jeg synes er rigtig rart. Så kan jeg altid putte de lidt større ting som en drikkedunk og mit systemkamera i min mand’s rygsæk, haha! Du kan dog investere i en lidt større crossbody ala denne hvis du ikke har den mulighed 😉

Stil. Selvom komfort er vægtet højt, så vil jeg selvfølgelig også gerne se så stilfuld ud som muligt (man er vel fashionista inderst inde), og jeg er rigtig tilfreds med de planlagte sightseeing looks jeg har sat sammen. Det samme gælder de forskellige muligheder for aftenlooks – her har jeg valgt mine gamle Acne støvletter, som både er fine og elegante, men samtidig behagelige og varme. Det er jo vinter, og jeg hader at fryse! Mine aftenlooks er meget basic, så derfor fylder de lidt i kufferten men de kan samtidig nemt peppes op med alle mine favorit guldsmykker, min Marc Jacobs taske (som jeg om aftenen vil skifte til guldkæde-rem i stedet for læderstroppen) og så vil jeg tage en rød læbestift på eller lave nogle lækre smokey eyes. Meget mere skal der ikke til for mig!

Other helpful tools

Normally I would plan my outfits using Polyvore, but since I recently subscribed to the Cladwell capsule wardrobe app, I decided to use this for the purpose this time around. It’s really great because it makes a virtual overview of the items you choose to pack, but it will also come up with outfit possibilities for you, so you’re sure you have enough items to create some cool looks for different occasions too. Polyvore or Stylebook is really great (and free/cheaper) alternatives. In that way you can avoid stressing over outfits while you’re away, and at the same time you’ll have room in your suitcase for souvenirs or new purchases (read my shopping guide HERE), but you can also keep a as clutter-free suitcase as possible. Lastly I wanted to mention these cool suitcase organizers which are great especially if you’re travelling for a long time. I don’t have them myself, but they’re high on my wishlist!

Andre hjælpsomme værktøjer

Normalt planlægger jeg mine outfits i Polyvore, men eftersom jeg for nyligt har valgt at abonnere på Cladwell’s smarte capsule wardrobe app, så har jeg denne gang planlagt mine outfits i denne. Det er super smart, fordi den ikke blot laver en fin virtuel oversigt over det tøj du nu engang vælger, men den genererer jo så også nogle outfits til dig ud fra dette, så du er sikker på du har nogle outfits der kan lidt af hvert. Så smart! Polyvore eller Stylebook er dog også begge rigtig smarte (og gratis/billigere) alternativer. Så kan man undgå tøjkriser på rejsen, og samtidig får man luft i kufferten, både så der er plads til lidt nyt (læs min shopping guide HER), men også så man hele tiden kan holde så meget orden i kufferten som muligt. Til sidstnævnte kan jeg også anbefale disse smarte kuffert-organizers, især hvis man skal være væk i længere tid. Har dem ikke selv, men det er helt sikker nogle jeg har på ønskelisten!

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

It’s finally warming up now in Denmark as we’re approaching April, and so I thought it was about time I did my seasonal capsule wardrobe switchover. Like I mentioned in my autumn capsule video last year, I truly feel like I’ve reached a point where I have a much...

How to find your style through the power of WORDS

How to find your style through the power of WORDS

(Post compiled using inspiration from Allison Bornstein & Alyssa Beltempo)(Scroll down for Danish) Have you ever thought about what style adjectives your personal style might be connected to? For example, relaxed, functional, smart or creative? Words are powerful,...

Makeup for soft colour types: my current faves

Makeup for soft colour types: my current faves

So, I had to re-write this post as my website recently moved and unfortunately the original post disappeared in the process! Anyway, one of the areas in which I’ve been trained when I became certified colour consultant was help my client find their best makeup...

A year with no shopping: here’s how it went

A year with no shopping: here’s how it went

Back in 2021 I decided to try a so-called fashion focused low buy challenge under the hashtag #2020wehaveplenty. The challenge itself actually went okay, but by the end of the year I remember being quite shocked of how many pieces ended up finding their way...

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Fashion and psychology are connected on so many levels; not only when looking at the complexity of different societies all around the globe, but also the way we all as individuals feel when we’re dressed in clothes that are a true reflection of who we are - or who we...