Homemade tortilla wraps

Nov 19, 2018 | Recipes | 7 comments


I’m sitting at my desk this glorious Monday afternoon drinking my 2-o’clock-pic-me-up cup of coffee, and I thought I wanted to check in and share this recipe with you. I made these delicious, homemade tortilla wraps not so long ago, and we’ve actually made them quite a few times before. Sometimes we do just buy a pack of those already-done tortillas at the supermarket I’m not gonna lie, but the homemade kind is just amazing, they don’t take nearly as long to make as you might think and I bet you already have all of the ingredients in your kitchen cupboard. So If you’ve got some leftover veggies in the fridge by the end of the week or you need some sort of bread for your lunch veggies, this tortilla wrap recipe might be what you’re looking for.Ā 

Sidder her mandag morgen og drikker min 2-o’clock-pick-me-up kop kaffe, og tƦnkte jeg ville dele denne opskrift med jer, som jeg har haft i gemmerne i en uges tid. Jeg lavede disse lƦkre, hjemmelavede tortillas for nyligt og vi har lavet dem en hĆ„ndfuld gange efterhĆ„nden. Somme tider kĆøber vi bare de der fƦrdige tortillas man kan fĆ„, men den hjemmelavede slags er altsĆ„ mega lƦkre, de tager mindre tid at lave end man tror og sĆ„ vil jeg vƦdde med, at du allerede har ingredienserne til dem i dit skab. SĆ„ hvis du har nogle leftover grĆøntssager tilbage sidst pĆ„ ugen eller mangler en form for brĆød til frokost, sĆ„ kan du med fordel smƦkke en hurtig tortilla sammen, som du kan rulle dine grĆøntssager ind i.


You needĀ 

8 dl of flour (you can replace a bit of it with whole grain flour if you like)

1-2 teaspoons of salt

0,5 teaspoon of baking powder

0,5 dl oil (we use olive oil)

3 dl luke warm water

(Seriously, that’s it!)

Mix all of the ingredients together – I usually mix all the dry ingredients first, and then I put in the oil and then water. Part the dough in roughly 8 parts and roll each of the parts to thin pancakes. Be careful not to stack the pancakes before they are cooked, because they might stick together. Fry them on a dry frying pan at high heat for 1 minute on each side.

Det skal du bruge

8 dl mel (noget af det kan mƄske erstattes med lidt groft mel)

1-2 tsk salt

0,5 tsk bagepulver

0,5 dl olie (vi bruger oliven olie)

3 dl lunkent vand

(seriĆøst, andet skal der ikke i!)

 

Alle ingredienserne røres sammen (jeg blander altid de tørre sammen først og hælder dernæst de vÄde ingredienser i). Hvis du har en røremaskine kan du smide hele molevitten deri, men ellers kan god, gammeldags knofedt nu ogsÄ gøre det. Del dejen i ca. 8 stykker og rul hvert stykke til en tynd pandekage. Pas pÄ med, at lægge pandekagerne oven pÄ hinanden da de godt kan klistre sammen inden de er bagt. Jeg plejer at stege dem pÄ en pande ved høj varme, ca. 1 minut pÄ begge sider og uden nogen form for olie pÄ panden.

Regarding stuffing for the wraps use your imagination! As mentioned this is a great go-to if you have any sorts of leftover veggies in the fridge, but usually we put things like cucumber, tomatoes, rocket salad, edamame beans, veggie nuggets or falafels in our wraps and if we have any leftover grated cheese like parmesan we will throw in some of that too. In these particular pancakes I put on a thin spread of tomato pesto too. It was so good! Sometimes we also fry up some onions and garlic in a bit of olive oil, and then pour over a can of chopped tomatoes and some kidney beans. This is a great kind of meat-free sauce for the wraps.

Med hensyn til fyld er det nærmest kun fantasien der sætter grænser! Som sagt er pandekagerne en god go-to hvis man har nogle rester af forskellige grøntssager i køleskabet, men ellers plejer vi at putte fx agurk, tomat, rucola, edamame bønner, veggie nuggets (kan købes pÄ frost) eller falafler i, og hvis vi har en rest revet parmesanost eller lignende kommer vi ogsÄ det i. I lige netop pandekagerne pÄ disse billeder havde jeg ogsÄ smurt et tyndt lag tomat pesto pÄ. Det smagte sÄ skønt! Somme tider laver vi en slags sauce hvor vi først steger nogle løg og lidt hvidløg pÄ panden i lidt olie, og sÄ kommer vi en dÄse hakkede tomater og en dÄse kidney bønner pÄ sammen med. Det er et lækkert, kød-frit alternativ til den hakkede oksekød og sÄ bliver pandekagerne dejligt snaskede.

7 Comments

  1. Andrea

    Hi!
    I enjoy your videos and learning from you that less is more.
    I am trying to find the link for the Danish website that sells the handbag strings. Are you able to send it to me please? That would be amazing!!
    I live in London – let me know if you are coming for a vintage clothes shopping tour and I will happily invite you for lunch / coffee.

    All the best
    Andrea

    Reply
    • signeh24

      Dear Andrea! Sure, I will, thank you! <3 The link is right here: desire.net/collections/chains/products/115-cm-curb-crossbody-chain-as-shoulder-chain-gold

      Reply
  2. Sandra

    What a lovely recipe! It makes me hungry by looking at those photos hehehe šŸ™‚

    Reply
  3. Mette

    Har lige lavet dem her til aften, de er gode, dejen er nem at arbejde med og de mætter mega meget, da de fylder noget mere end dem man køber. Tak for en super opskrift.
    En lille note til den engelske opskrift. Baking soda = natron. Baking powder = bagepulver.
    Vil tro de bliver lidt vel salte hvis man bruger natron.

    Reply
    • signeh24

      Ej hvor godt at høre! Ups, det mÄ jeg hellere lige fÄ rettet, haha! Tak for at du gjorde mig opmærksom pÄ det :-* knus

      Reply
  4. Gemma

    Signe- please what is dl as a measurement? I am used to grams? Trying to guess but not sure !!

    Reply
    • signeh24

      Dear Gemma. It’s hard to turn 1 dl into grams (because it varies depending on what you’re dealing with) but 1 dl flour is about 60 grams. šŸ™‚ hope that helps! Signe x

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like