My new beautiful biker jacket in recycled leather

Aug 19, 2019 | Style | 2 comments

I promised you guys in my Copenhagen guide, to make a post all about that one thing I bought while I was there. I’ve treated myself to the most beautiful biker jacket in recycled leather from Pelechecoco! I’ve followed this brand forever over on Instagram, and this was definitely one of the shops I was most excited about visiting during my stay in CPH.

A biker jacket is an absolute must for me in my basic wardrobe. Followed by the blazer it’s probably my preferred type of jacket (when the weather allows it), and I love styling it with everything from jeans to feminine dresses and skirts. During fall I can’t wait to style it with boots, jeans and a jumper or hoodie. This post is in no way sponsored by the way, and my visit in the store was 100% of my own interest. I did have an agreement with them to swing by though, so I could take some pictures and film some snippets of the store.

Jeg lovede jer i min guide til København, at lave et indlæg om den ene ting jeg købte med mig hjem derovre fra. Jeg har nemlig købt den smukkeste bikerjakke i genanvendt læder fra Pelechecoco! Jeg har fulgt mærket i evigheder på Instagram, og det var helt klart én af de butikker jeg havde glædet mig mest til, at tjekke ud under mit ophold.

En bikerjakke er et absolut must for mig, i min basis garderobe. Efter blazeren er det nok dén type jakke jeg bruger allermest (når vejret tillader det), og jeg elsker at style den med alt fra jeans til feminine kjoler og nederdele. Her til efteråret vil jeg style min bikerjakke med jeans, støvler og en striktrøje eller hoodie. Indlægget her er iøvrigt på ingen måde sponsoret, ligesom at min besøg i butikken var 100% af egen lyst og interesse. Jeg havde dog en aftale med dem om at komme forbi, hvor de gav mig lov til både at filme og tage billeder i butikken.

Pelechecoco is a family owned business, and one of the founders where originally also one of the founders behind Diesel. But as we see more and more (and as I’ve experienced myself after just a few years working as a designer in the commercial fashion business), many people in this business feel an urge to break free from the fast-changing way of creating fashion. Taking a few steps back and focus on quality above quantity, and to focus on sustainability too. 

I love brands that focus on timeless, sustainably made materials and designs. With that, brands that reuse or recycle materials we already have available just go that extra mile, that I think should be the next thing we focus on, and I’m such a huge fan of the brands that does just that! One of the biggest problems with the textile industry is the amount of new clothing produced all the time, “sustainably made” or not. So in my opinion there’s lots of reasons to support a brand like Pelechecoco, because they again focus on what’s already available and then design their garments from that.

Pelechecoco er en familie-ejet virksomhed, og én af grundlæggerne var oprindeligt også én af grundlæggerne bag Diesel. Men som man ser mere og mere (og som jeg også selv lynhurtigt fandt ud af, efter blot et par år som designer i den kommercielle, hurtigt-skiftende modebranche), så er der for mange mennesker i den her branche altså en trang til, at løsrive sig fra dette hæsblæsende tempo. At tage et par skridt tilbage, fokusere på kvalitet frem for kvantitet og ikke mindst bæredygtighed.

Jeg elsker mærker der ikke blot bruger holdbare, bæredygtigt fremstillede materialer og designs. Mærker der genbruger de ressourcer vi allerede har til rådighed tager bare dét ekstra skridt, som jeg tror er så vigtigt at fokusere på som det næste, og det er jeg kæmpe fan af! Ét af de største problemer med mode- og tekstilbranchen er jo netop den mængde af nyt tøj der bliver produceret, om det så er “bæredygtigt fremstillet” eller ej. Så i min optik er der god grund til, at støtte et mærke som Pelechecoco, der igen kigger på hvad vi allerede har til rådighed, og laver tøj ud af det.

And can we all just appreciate how beautiful this jacket is?? I mean, I can’t get over it. It’s got all the right details and so much more; I find it to be a bit different from the classic biker jacket at the same time, which I by the way also tried on during my visit (proof HERE). The white contrast stitches make my jacket stand out a little more, I think. Another reason why I choose this one, was also because it’s slightly longer and a little more heavy than the classic biker jacket. That, combined with the heavier, red cotton lining makes it a bit more warm and suitable for autumn. And then I would like to say that I think the price range is pretty reasonable too!

I haven’t decided yet, whether to sell my good old biker jacket that I bought preloved 6 years ago – or if I should simply store it away and save it for the summer season, because it’s more lightweight. In any case I don’t need both of these in my wardrobe at the same time. I already know which one will be my preferred choice… 😉 The jacket had only just landed in their store when I bought it, so I’m afraid I can’t provide you with a link. I can give you the style name though: Sylvie Jacket. But you can keep an eye out on their webshop right HERE.

Og se lige hvor smuk den er! Jamen altså, jeg kan slet ikke få armene ned. Den har de helt rigtige detaljer og mere til; den er nemlig lidt anderledes end den lidt mere klassiske bikerjakke, som jeg også prøvede på i butikken (se HER). De hvide stikninger gør især at den skiller sig lidt ud, synes jeg. Valget faldt iøvrigt også på denne, fordi den er en anelse længere og også lidt mere tung i det end den klassiske bikerjakke. Dét, kombineret med det lidt kraftigere, røde bomuldsfoer gør, at den er lidt mere varm og tung i det. Perfekt her til efteråret. Og så synes jeg deres priser er mere end rimelige! De er til at komme i nærheden af for de fleste.

Jeg har endnu ikke besluttet mig for, om jeg vil sælge min gode gamle bikerjakke, som jeg selv købte brugt for ca. 6 år siden – eller om jeg skal gemme den til sommermånederne, da den er lidt mere let i det. Jeg har ihvertfald ikke brug for begge to i skabet samtidig. Jeg véd godt hvilken én, der bliver min foretrukne… 😉 Jakken var kun lige kommet i butikken da jeg købte den, så jeg kan desværre ikke give jer andet end et style navn (ikke et link desværre): Sylvie Jacket. Men I kan holde øje på deres webshop lige HER.

 

2 Comments

 1. Carrie

  Wow!!!! It looks so beautiful on you! Love the older one too, I’d be tempted to hang on to it .. it’s a classic, your favorite style, and it’s a great weight for those slight cool yet still warm-ish fall days! Denmark is like the Canadian Prairies weather-wise…so much cold weather, we always get maximum wears and our money’s worth out of our coats and jackets! ?

  Reply
  • signeh24

   Thanks Carrie! And yes, I think you’re right! We do use our jackets quite a lot here too 🙂 Signe x

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like