My top 5 wardrobe favourites of 2017.

Dec 16, 2017 | 2 comments

2017 became the year where I decided to part my capsule wardrobe into 2: min everyday wardrobe consists of 80% all-year basics and 20% seasonals, that are meant to spice up my basic wardrobe and make it more suitable for the coming season in general. You can read more about that HERE. I don’t know if someone else came up with this that I don’t know of, but in my head this is someting I came up with all by myself… ahem, anyway this has just made it a lot easier for me to control my need for ned items but also to style my outfits everyday and every season. I’ve never had such a balanced feeling towards my wardrobe (okay chill, it’s just clothes – but take this from someone who used to be a shopaholic), and even though I love using all the things I have in my wardrobe there are a few highlights from this past year, that I’m looking back at and feeling really pleased about.

År 2017 blev det år, jeg valgte at dele min capsule wardrobe op i 2: min hverdags garderobe består af 80% helårs basis garderobe og de resterende 20% er de sæsonbaserede items, der skal peppe min basis garderobe op og gøre den mere anvendelig generelt, i forhold til den sæson vi står over for. Det kan du se nærmere på HER. Jeg ved ikke om der er andre derude der har gjort det samme engang, men oppe i mit hovede er det noget jeg selv har fundet på… Ahem, uanset hvad så har det gjort det endnu nemmere for mig, ikke blot at styre min købelyst men også at style mine outfits hver eneste dag og sæson. Jeg har aldrig haft så balanceret et forhold til min garderobe (okay, slap af – det er bare tøj. Men altså, tag det her fra en tidligere shopaholic), og selvom jeg groft sagt elsker at bruge alle de ting jeg har i min garderobe, så er der alligevel nogle highlights dette år, hvor jeg kan kigge tilbage og tænke “ej, hvor har jeg bare været glad for denne”.

* This post contains adlinks throughout

1. My vintage Levi’s jeans.

It may come as no surprise that these are the first thing I mention on this list. I think I reach for these at least 2 times during the week, and if you scroll down through my Instagram feed, it’s pretty clear that I’ve been living in these jeans all year. Spoiler alert; it probably wont be any different next year….

I er nok næppe overraskede over, at disse jeans står øverst på min liste. Jeg tror seriøst jeg griber ud efter disse jeans ihvertfald 2 gange i ugen, og hvis man scroller ned gennem min Instagram kan man også tydeligt se, at jeg har boet i disse jeans hele året. Spoiler alert; det bliver nok ikke meget anderledes næste år….

2. My Acne Jensen boots.

This is probably one of the best wardrobe investments I’ve done the past year. Like with my Levi’s jeans, you’ll notice on all my social platforms that I’ve been really happy about using these boots. I recently dedicated an entire post and a video to these boots. You can get a closer look on that HERE.

Dette er nok én af de bedste investeringer jeg har gjort mig det sidste år. Ligesom med mine Levi’s jeans, så kan man tydeligt se på alle mine sociale platforme, at jeg har været glad for at bruge disse støvler. For nyligt dedikerede jeg endda et helt indlæg og en video til dem. Det kan du se nærmere på HER.

3. My blazers – the vintage one in particular.

This year I really got into the drill of wearing “jeans, blazer and a tee” and this is still my favourite uniform. My check vintage blazer has especially been a favourite during autumn. It’s made in the most gorgeous wool/cashmere blend and it’s perfect for transitional weather with a knitted jumper or just as it is with a t-shirt underneath for the days I’m working at the office. I recently got contacted by Everlane that so kindly wanted to send some basics for me to test out, and I had to ask for THIS blazer. You’re gonna be part of my basic wardrobe, you pretty thing.

I år faldt jeg for alvor i “jeans, t-shirt og blazer” rutinen, og det er stadig det jeg elsker ALLERMEST, at gå i til dagligt. Min ternede vintage blazer har især været en favorit her henover efteråret. Den er i den lækreste uld/kashmir blanding og er perfekt i overgangsperioderne som en jakke med en strik under, eller bare med en t-shirt under på de dage jeg er på kontoret. For nyligt blev jeg tilbudt at teste et par lækre ting fra mit favoritmærke Everlane, og der kunne jeg altså ikke dy mig for, at spørge efter denne blazer. Du skal være en del af min basisgarderobe, skal du.

4. My striped top from Everlane.

Speaking of Everlane I’ve been loving my striped breton top from their collection, and I’ve been using it a lot since I ordered it over the summer. It’s become a replacement for another breton striped top I had from Cos, that after 5 years had just become in such bad shape that it was no good anymore. It was one of those items I reached for at least 2 times a week, but it went out of production. Such a shame, it was such a good wardrobe staple. I’ve kept it for future gardening though. But then I found this one from Everlane, and it works just as well. Win!

Og nu vi er ved Everlane, så har min stribede top derfra siddet trofast på min krop lige siden jeg modtog den i sommers. Den er blevet en erstatning for en ældre sag jeg havde fra Cos, men som desværre efter 5 års brug bare var blevet grim, nusset og plettet. Virkelig en skam, for den havde været en favorit i så mange år – igen én af de der items, som jeg brugte ihvertfald minimum 2 gange i ugen, og som desværre gik ud af produktion. Har dog gemt den til når jeg skal i haven og arbejde i foråret engang. Men så fandt jeg denne fra Everlane, og den lever 100% op til den gamle. Win!

5. My detachable gold chain for my handbags.

One of the more recent purchases I made in 2017 was my detachable gold chain from the Danish Noir Desire. Ever since receiving the chain it’s pimped up several of my handbags, when I’ve been in the mood for some extra bling. I love this slightly more exclusive look it brings to my handbags, and it’s just a simple and cool way of spicing up an older bag.

Ét af de nyeste køb jeg gjorde mig i 2017 var min guldkæde fra Noir Desire. Siden jeg modtog den har kæden prydet flere af mine håndtasker, når jeg har været i humør til lidt ekstra bling. Jeg elsker det lidt mere eksklusive look tasken får med denne kæde, og så er det jo bare en super simpel og fin måde, at peppe en gammel taske op på!

2 Comments

 1. Emma

  Hej! Jeg har overvejet at købe de bukser så mange gange! Men jeg er 176 så ved ikke om de er for korte. Hvor høj er du og hvilken størrelse bruger du?
  God aften. Mvh Emma

  Reply
  • signeh24

   Hej Emma 🙂 Jeg har købt mine jeans vintage på Asos Marketplace i str 28. Der var ingen benlængde på dem eftersom de er vintage, men de var alt for lange til mig – derfor har jeg selv klippet dem af og foldet dem op som på billedet 🙂 De fleste sælgere er til at komme i kontakt med, så hvis du finder et par jeans derinde så skriv evt. til sælgeren og spørg på benlængde. Så skal de nok hjælpe dig 🙂 Knus

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Hygge meets fashion: a guide to Danish style

Hygge meets fashion: a guide to Danish style

If you're new around here then hi, I’m Signe - A Danish slow fashion advocate, and today I want to talk you through a topic that is, naturally, close to my heart: Danish fashion & style. Before we get into it, because I feel like people take some things on the...

How to declutter and edit your wardrobe *like a pro*

How to declutter and edit your wardrobe *like a pro*

One thing we often overlook when we’re talking wardrobe editing and decluttering, getting rid of stuff in general, is that the act of decluttering should not just happen to make room for more stuff, but to learn, become more true to your style and achieve a higher...

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

It’s finally warming up now in Denmark as we’re approaching April, and so I thought it was about time I did my seasonal capsule wardrobe switchover. Like I mentioned in my autumn capsule video last year, I truly feel like I’ve reached a point where I have a much...

How to find your style through the power of WORDS

How to find your style through the power of WORDS

(Post compiled using inspiration from Allison Bornstein & Alyssa Beltempo)(Scroll down for Danish) Have you ever thought about what style adjectives your personal style might be connected to? For example, relaxed, functional, smart or creative? Words are powerful,...

Makeup for soft colour types: my current faves

Makeup for soft colour types: my current faves

So, I had to re-write this post as my website recently moved and unfortunately the original post disappeared in the process! Anyway, one of the areas in which I’ve been trained when I became certified colour consultant was help my client find their best makeup...