IMPROVED CASPULE WARDROBE MASTERCLASS – NOW OPEN FOR SIGNUPS!

Style: I ain’t no dress-girl.

*This post contains  adlinks

Last Thursday I was wearing the above when I was at work at the office at the Danish women’s wear brand I work parttime for, and I felt so good in this look. Of course I wore my wool coat and big ol’ scarf layered on top, let’s just be real here. I actually think blazers are great for layering underneath wool coats in general during winter, because it’s a great layering piece to keep you extra warm. Through time I’ve also come to peace with the fact that I’ll never be a dress-girl. I think that’s particularly why I feel extra ‘strong’ in a look like this. There’s just some kinda power in a well-cut blazer together with a pair of jeans, right?

I torsdags var jeg iført ovenstående, da jeg var på arbejde på kontoret hos det tøj brand jeg arbejder på deltid for, og jeg følte mig virkelig godt tilpas i dette outfit. Selvfølgelig havde jeg min uldfrakke og mit tørklæde med mig også, let’s be real. Faktisk synes jeg blazere er skønne at have på under en oversized uldfrakke, for så holder man sig ekstra varm her om vinteren. Jeg har med tiden sluttet mere og mere fred med det faktum, at jeg bare ikke er en kjole-pige og jeg tror det er derfor jeg føler mig ekstra ‘stærk’ i et look som dette. Der er bare noget power i en skarpt skåret blazer sammen med et par jeans, ikke?

blazer – Inwear (old) / t-shirt – only / jeans – Asos+DIY cut off /
boots – Acne (2ndhand) / bag – Adax / belt – & Other Stories

To me the little details does the trick in a look like this; a handfull of jewelry, a belt, a great back and a pair of rockin’ boots. That’s kind of become my mantra of dressing too, both when it comes to everyday or evening looks. I can’t be bothered spending too much time picking out the base of my outfit (it just has to be comfy and work), I’d rather spend some more time making those little details count. I’m dreaming of expanding my jewelry collection too (especially with pieces from here or here) just so that you have the opportunity of making different combos every now and then. Maybe I’ll find some cool pieces when I’m going vintage shopping on London next week.

For mig gør de små detaljer hele forskellen i et look som dette; en håndfuld smykker, et bælte, en god taske og et par lækre støvler. Det er nok sådan lidt blevet mit mantra generelt, både når det gælder hverdags- og aftenlooks. Jeg gider ikke bruge for lang tid på at sætte basen sammen (den skal bare fungere og være behageligt), så vil jeg hellere gøre lidt ekstra ud af de små detaljer. Jeg drømmer også om, at tilføje lidt flere smykker til min samling (gerne herfra og herfra) bare så man har lidt forskellige kombinationsmuligheder. Måske finder jeg nogle fine smykker når jeg skal vintage-shoppe i London næste uge.

I’ve especially become happy with these jeans again, after cutting of the hem last fall to make them more edgy and more cropped. I love this contrast between the dressy and edgy, you know! Anyway, just some random thought about dressing in timeless outfits and feeling great about your own preferences in general. I hope you’ll have a wonderful week!

Jeg er især blevet glad for disse jeans igen, efter jeg i efteråret besluttede mig for at klippe dem over, så de blev lidt mere cropped og mere rå. Jeg er jo mega vild med kontrasterne mellem det lidt dressy og rå! Anyway, det var lidt strøtanker om tidløs påklædning og om at føle sig godt tilpas med sine egne præferencer herfra. Jeg håber I får en dejlig uge!

0

Leave a Comment

The Comments

 • Madison
  29. January 2018

  I sometimes feel bad for not wearing dresses or skirts more often, but this post made me feel so much better! I always gravitate towards a nice pair of pants with a fitted top and a sweater. If it is a fancy event, I LOVE throwing on a jumpsuit. Dresses just aren’t my favorite! This outfit looks amazing on you.

  Madison | Breakfast at Madison’s

 • Melanie
  29. January 2018

  A simple, but great style! I would wear that outfit as same as you did :-*