Summer capsule 17: wrap up.

Aug 28, 2017 | 0 comments

/ Summer is coming to an end, and so I thought I would gather my thoughts on this season’s capsule wardrobe. Summer has almost been non existent here in Denmark this year. We have had temperatures around 19 degrees and rain most days over the summer. Therefore, I haven’t used all of my season based products nearly as much as I had hoped for and generally many of my outfits have been a little autumn-like. But in fact, I’m really looking forward to autumn! It’s my favorite season when it comes to dressing, because then I can finally pull on my fluffy sweaters, wear all of my boots (even more) and my pull out my wool coats. Click HERE to see my entire summer wardrobe including my all-year basics.

Sommeren er ved, at nå sin ende og i den forbindelse tænkte jeg, at jeg ville samle lidt op på denne sæsons capsule. Sommeren har stort set været ikke eksisterende herhjemme i Danmark i år. Vi har haft temperaturer omkring 19 grader og regn de fleste dage henover sommeren. Jeg har derfor ikke fået brugt alle mine sæson baserede produkter nær så meget, som jeg havde håbet på, og generelt har mange af mine outfits været lidt efterårs-agtige. Faktisk glæder jeg mig sindssygt meget til efterår! Det er min favorit sæson når det kommer til påklædning, for så kan jeg endelig gå i mine vamsede striktrøjer, (endnu mere) i mine støvler og mine uldfrakker. Klik HER for at se min sommer garderobe, inklusiv min helårs garderobe.

Outfits & favourite products. This season, I decided to take 1-2 series of outfit photos every week, and the above are some of my personal favourites. I have especially been using my leather jacket and my black blazer a lot (layering is good in turbulent weather and with weird temperatures) and I also wore my light blue jeans from Levi’s and my white jeans quite a lot. My love for jeans have been crystal clear this time around, haha! The number of summer outfits is almost non existent when I browse through my pictures, but I have used both my slip-on sandals and my leopard flats a lot. So I did feel kind of summer-like on my feet, but I would like to have had the opportunity to use my summer products even more. My absolute favourite uniform at the moment is a pair of jeans, a t-shirt and a blazer. This summer something also happened with me jewelry-wise, and I have almost only been using my golden jewelry this season. Normally I would prefer my silver jewelry, but right now I just love the warm and feminine expression my gold jewelry gives my outfits. This year I have been in love with espadrils with laces like these and I think it looks super cool both with a denim skirt and jeans in general. If I’m still in love with this type of shoe next year, I may be buying a pair next year. I just couldn’t figure out if they were more one of those trend items that have been around this year, but you may not want to go for them next year, so I’d rather wait.

Outfits & yndlingsprodukter. Denne sæson besluttede jeg mig for hver uge at få taget 1-2 x outfitbilleder, og ovenstående er nogle af mine personlige favoritter. Jeg har især fået brugt min læderjakke og min sorte blazer flittigt (lag på lag er godt i ustadigt vejr og med svingende temperaturer), og så havde jeg i det hele taget mine to par lyseblå jeans fra Levi’s samt mine hvide jeans en del i rotation. Min kærlighed til jeans må virkelig siges, at have været tydelig denne gang, haha! Antallet af sommeroutfits er stort set ikke-eksisterende når jeg bladrer gennem mine billeder, men jeg har dog fået brugt både mine slip-on sandaler og mine leopard ballerinaer en del. Så lidt sommer har der været på mine fødder i hvertfald, men jeg ville da gerne have haft mulighed for at bruge mine sommersko meget mere. P.t. er min absolutte favorit uniform et par jeans, en t-shirt og en blazer. Denne sommer skete der også noget på smykke-fronten, og jeg har stort set kun brugt mine guldsmykker denne sæson. Normalt ville jeg foretrække mine sølvsmykker, men lige nu elsker jeg bare den varme og det feminine udtryk mine guldsmykker giver mine outfits. I år har jeg været forelsker i espadriller med snører ala disse, og synes det ser super cool ud både med denim nederdel og jeans i det hele taget. Hvis jeg stadig er forelsket i denne type sko næste år, kan det være jeg køber et par til den tid. Har bare ikke lige kunnet finde ud af, om de mere var ét af de der trend items, som har været overalt i år, men som man måske slet ikke gider næste år, så jeg ville hellere vente.

Tips for next season. Right now I’m really comfortable with the fact that I’m just not a dress-girl but more a jeans-girl. I would like to become better at mixing up my combinations of blazer/jeans/t-shirt even more the coming season. I have completely fallen for a checked blazer on the second hand webshop Asos Marketplace (this one) and would love to have it in rotation with my classic black blazer and my white pinstriped blazer to create a little more variety. Since I’ve been really happy to use my gold jewelry, I’m making a small wish list so I can make my collection even stronger. Often, I invest in gold-plated sterling silver, and it is usually also in the more budget-friendly part of the scale. Unfortunately, the durability of the budget-friendly jewelry is not as long as I had hoped so I hope I will be able to save up for a necklace like this one, a bracelet like this one and a pair of statement earrings like these. I think that when you dress pretty minimal and also keep your makeup on a minimum, the jewelry makes a huge difference to your looks. I’d like to become even better at layering my jewelry Anine Bing-style!

The red color. The attentive reader knows that this season I tried to incorporate a pop of red into my wardrobe and it went so well! I get so many compliments every time I wear my red jumper and I’ve been so fond of it that I’ve decided to bring it along in my fall capsule instead of packing it away for next summer. It has almost become a part of my basic wardrobe more than a seasonal product! I generally think I’ve developed a better understanding of how to bring in a little colour while still being true to my love for the more monochrome outfits.

Tips til næste sæson. Lige nu hviler jeg rigtig godt i det faktum, at jeg bare ikke er kjole-pige men mere er jeans-pige. Jeg vil gerne blive bedre til, at mixe mine kombinationer af blazer/jeans/t-shirt endnu mere den kommende sæson. Jeg er faldet pladask for en ternet blazer på seconhand webshoppen Asos Marketplace (denne), og ville elske at kunne hive den i rotation sammen med min klassiske sorte blazer, og min hvide pinstriped blazer, for at skabe lidt mere variation. Eftersom jeg er blevet rigtig glad for, at bruge mine guldsmykker, så er jeg ved at lave en lille ønskeliste, så jeg kan gøre min samling endnu stærkere. Ofte investerer jeg i guldbelagt sterling sølv, og det bliver som oftest også i den mere budgetvenlige del af skalaen. Desværre er holdbarheden på de budgetvenlige smykker ikke så lang som jeg havde håbet, så jeg håber jeg kan få sparet sammen til en halskæde ala denne, et armbånd som dette og et par statement øreringe som disse. Jeg synes, at når man går ret minimalistisk klædt, og samtidig også holder sin makeup på et minimum, så gør smykkerne virkelig en kæmpe forskel for dit look. Og så vil jeg gerne blive endnu bedre til, at lave lag-på-lag looks med mine smykker, ala Anine Bing!

Den røde farve. Den opmærksomme læser ved, at jeg denne sæson forsøgte at indarbejde et pift af rød, og det gik SÅ godt! Jeg får simpelthen så mange komplimenter hver gang jeg har min røde strik på, og jeg er blevet så glad for den trøje, at jeg har besluttet mig for at føre den med videre over i min efterårs capsule, i stedet for at gemme den væk til næste sommer. Den er mere blevet en del af min basisgarderobe, end den er sæsonbaseret! Jeg synes generelt jeg har fået bedre øje for, at få en lille smule farver ind i min garderobe, samtidig med at jeg er tro mod min kærlighed for de mere monokrome outfits.

Adlinks

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

It’s finally warming up now in Denmark as we’re approaching April, and so I thought it was about time I did my seasonal capsule wardrobe switchover. Like I mentioned in my autumn capsule video last year, I truly feel like I’ve reached a point where I have a much...

How to find your style through the power of WORDS

How to find your style through the power of WORDS

(Post compiled using inspiration from Allison Bornstein & Alyssa Beltempo)(Scroll down for Danish) Have you ever thought about what style adjectives your personal style might be connected to? For example, relaxed, functional, smart or creative? Words are powerful,...

Makeup for soft colour types: my current faves

Makeup for soft colour types: my current faves

So, I had to re-write this post as my website recently moved and unfortunately the original post disappeared in the process! Anyway, one of the areas in which I’ve been trained when I became certified colour consultant was help my client find their best makeup...

A year with no shopping: here’s how it went

A year with no shopping: here’s how it went

Back in 2021 I decided to try a so-called fashion focused low buy challenge under the hashtag #2020wehaveplenty. The challenge itself actually went okay, but by the end of the year I remember being quite shocked of how many pieces ended up finding their way...

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Fashion and psychology are connected on so many levels; not only when looking at the complexity of different societies all around the globe, but also the way we all as individuals feel when we’re dressed in clothes that are a true reflection of who we are - or who we...