The perfect grey cardigan to take you through winter.

Oct 28, 2017 | Style | 0 comments

/ Many of you guys where over the moon for my lovely grey wool cardigan, that I posted an outfit with on my Instagram the other day. I actually use it quite a lot, even though I rarely share an outfit with it on my social channels. My cardigan is from the Danish brand Inwear and it’s from their 50th anniversary collection from last year. I love that it has almost a kimono fit (although it’s not that practical to wear underneath a coat) and the quality in 100% wool is just lovely. I like to wear it on especially the days I work at my home-office or whenever I just feel like throwing on something cozy. It’s one of those items you can really snuggle up in.

I var mange, som var helt vilde med min grå cardigan, som jeg delte et billede af på min instagram forleden. Den er ikke en ny tilføjelse til min garderobe, og jeg bruger den faktisk ret meget til trods for, den sjældent får spalteplads på mine kanaler. Min cardigan er fra det danske brand Inwear’s 50 års jubilæums kollektion og jeg købte den sidste år. Jeg elsker dens nærmest kimono-agtige fit (selvom, det er faktisk lidt upraktisk når man skal have en frakke udover) og så er kvaliteten i 100% uld bare så lækker. Jeg smider den gerne over mig især når jeg arbejder hjemmefra eller hvis jeg er i hygge-humør. Det er er én af de der trøjer man rigtig kan putte sig i.

similar options (adlinks)

/ unfortunately I haven’t been able to find my exact cardigan since it is from lat year (why don’t they make an awesome piece like this part of their basic collection?), but I’ve found some really cool similar options for you guys. Whenever I buy knitwear it’s important to me that the majority of the composition is natural fibres – preferably the entire composition but that’s not always an easy task to find. Surprisingly many brands (also the more expensive ones) like to use a majority of synthetic fibres, which I don’t completely follow, especially since the price is often not more affordable for that reason. I like to go for 100% wool, merino wool, cashmere, alpaca or similar or wool blends like a mohair-mix that is a bit more fuzzy in the surface. I also like a good 100% cotton knit, because it stays nice for a long time. Especially the surface keeps nice and smooth through time. I stay away from most pure synthetic compositions like polyamid, polyacryl (acryllic), nylon and polyester. Please note that these can easily be used in a mix with natural fibres in a nice garment, but as soon as they are the main composition in an item, I just don’t think that it lasts very well and in my opinion it looks cheap too. Anyway, I found some options for you guys here that are similar to my cardigan, since you were a lot who asked for an alternative. I hope you find something you like!

Jeg har desværre ikke kunne finde min cardigan nogen steder, men har her fundet nogle lækre alternativer til jer. Når jeg køber strik er det vigtigt for mig, at størstedelen af kompositionen er naturlig – helst hele kompositionen, men det er ikke altid let at støve op, da fittet og det overordnede udseende jo også er ret afgørende for, om man får brugt produktet eller ej. Jeg går gerne efter enten 100% uld, merino uld, kashmir, alpaca eller uldblandinger som fx mohair-mix. Jeg er også vild med strik i 100% bomuld, da jeg synes de (med den rette plejer) holder faconen rigtig flot, og overfladen fnulrer ikke, som jo typisk ikke kan undgås når man køber strik i uldblandinger. Jeg holder mig groft set fra kompositioner der består af overvejende syntetiske fibre som polyamid, polyakryl (akryl), nylon eller polyester. Bemærk at disse sagtes kan indgå som en del af kompositionen i et godt stykke tøj, men så snart vi er oppe i rene syntetiske blandinger, så synes jeg bare ikke hverken holdbarhed eller udseende er særligt lækkert; det fnulrer let, kradser ofte og kan have en let skinnende overflade, som bare ser billig ud. Anyway, jeg har fundet nogle fine options til jer som minder lidt om min cardigan, da I var rigtig mange der spurgte efter alternativer. Jeg håber du finder noget, som du kan bruge!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like