Working on it: my fall capsule.

Sep 11, 2016 | 1 comment

dsc01231-copydsc01232-copy

My fall capsule in progress

Som de fleste af jer ved, så bygger jeg løbende på min capsule fra sæson til sæson. Normalt køber jeg løbende et par nye ting ved sæsonskifte, og denne gang er ingen undtagelse; dog har jeg tilladt mig selv, at købe lidt mere end jeg ellers ville dette efterår. Både pga. et mindre stilskifte som har været længe undervejs (okay, ikke helt stilskifte, bare lidt flere farver end normalt) og fordi jeg denne gang har haft mulighed for, virkelig at købe nogle af de ting, som har stået højt på min ønskeliste siden sidste vinter. De sidste ting erhverver jeg mig dog først næste måned – mest af økonomiske årsager, men også fordi jeg kender mig selv godt nok til at vide, at nogle nye ting måske gerne lige må sættes på hold, inden jeg køber det. I ved, bare lige til man er sikker på, man rent faktisk får det brugt. Jeg udarbejder altid sådan en “liste” med potentielle nye erhvervelser til garderoben på forhånd. Det er smart for en eks-impuls-shopaholic som mig 😉

Jeg går p.t. stadig og justerer lidt på min garderobe: erstatter et par af mine sneaks fra i sommers med nogle andre, min denimskjorte som lå til vask da jeg begyndte at “bygge” min garderobe, og som det gik op for mig, at jeg ikke kan leve en sæson uden blev hængt op på tøjstativet – og andre lignende småjusteringer. Så hvad der startede ud som 30 produkter i DETTE indlæg og DENNE video, ender nok ud med de 37 jeg så trofast har fulgt siden jeg begyndte projektet for et år siden. Jeg har før sagt, at der ikke findes et magisk tal når det kommer til en god, solid capsule; men 37 er nok alligevel dét, der kommer tættest på det magiske tal for mig. Normalt er min garderobe rimelig hurtigt “på plads” men grundet det før omtalte mindre stilskifte (og det sommerlige vejr i September!), så tager den altså bare lige lidt længere tid for mig, at greje i denne omgang.

/ So as most of you guys know, I’m building my fall capsule at the moment. I normally buy just a couple of new items when the seasons change, and this time is no different – only the fact that I have allowed myself to buy a little bit more this fall, than I usually would. This is because my approach to colors have been altering over the summer season, but also because I have a great possibility to buy some of the great quality pieces I’ve had on my wishlist since last winter, this time around. I always recommend to split it and buy your new things along the way (depending on just how much you want to add) – I think that it works great financially like this, but also because it gives you a little more to think it over just a little bit more. You might change your mind about something. I always make a list or a collage of the new things I would like to add. It’s a great tip if you’re an ex-impulse-shopaholic like myself. 😉

I’m still adjusting my wardrobe a little bit – adding some of my favorite sneaks here, and a denim shirt there. So even though I always say that there is no magic number, I think that 37 is very close to that anyway for me. For the whole year I’ve been doing this project, this is always what I end up with, and I probably will again this time around – even though I thought 30 was more than enough when I started building this season’s capsule. I’m usually almost done building my capsule within a couple of weeks, but this time around it seems to be a bit harder for me to wrap it up. Both because of the before mentioned urge for more colors, but also because we’ve been having crazy high temperatures in Denmark the past couple of weeks, even though the calender says fall.

 

1 Comment

 1. Birgit Ernø-Kjølhede

  Hej Signe
  Jeg er helt vildt med din blog og din youtube kanal og er selv blevet inspireret til at lave min egen capsule wardrobe. Jeg har haft en her over sommeren som jeg har været glad for men jeg synes det er rigtig svært at udarbejde min næste her for efteråret…

  Jeg vil derfor elske hvis du grundigt beskrev din egen process når du laver din capsule wardrobe for en ny sæson. Altså hvordan starter du og hvordan finder du ud af hvilke items du mangler osv. osv…

  Jeg håber virkelig meget du vil overveje dette!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

Spring capsule 2024 staples & outfit ideas

It’s finally warming up now in Denmark as we’re approaching April, and so I thought it was about time I did my seasonal capsule wardrobe switchover. Like I mentioned in my autumn capsule video last year, I truly feel like I’ve reached a point where I have a much...

How to find your style through the power of WORDS

How to find your style through the power of WORDS

(Post compiled using inspiration from Allison Bornstein & Alyssa Beltempo)(Scroll down for Danish) Have you ever thought about what style adjectives your personal style might be connected to? For example, relaxed, functional, smart or creative? Words are powerful,...

Makeup for soft colour types: my current faves

Makeup for soft colour types: my current faves

So, I had to re-write this post as my website recently moved and unfortunately the original post disappeared in the process! Anyway, one of the areas in which I’ve been trained when I became certified colour consultant was help my client find their best makeup...

A year with no shopping: here’s how it went

A year with no shopping: here’s how it went

Back in 2021 I decided to try a so-called fashion focused low buy challenge under the hashtag #2020wehaveplenty. The challenge itself actually went okay, but by the end of the year I remember being quite shocked of how many pieces ended up finding their way...

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Slow fashion brings you more peace: here’s why

Fashion and psychology are connected on so many levels; not only when looking at the complexity of different societies all around the globe, but also the way we all as individuals feel when we’re dressed in clothes that are a true reflection of who we are - or who we...